Vera 19 kg-ot fogyott

Vera Kresinová

  • Magasság: 164 cm
  • Kor: 42 év
  • Kezdeti súly: 78 kg
  • Jelenlegi súly: 60 kg
  • Időtartam: 6 hónap
  • Ruhaméret előtte: 42
  • Ruhaméret utána: 38
"A férje és a családja elejétől kezdve kételkedett abban, hogy le tud fogyni."

Vera Kresinová, a ceskobudejovicei Naturhouse táplálkozási tanácsadó központban, táplálkozási tanácsadója segítségével 18,6 kg-ot fogyott. Nagyon jól érzi magát és derékban hihetetlen, 23 rcm csökkenést ért el, ma már 2 ruhamérettel kisebbet kell választania.

Megosztaná velünk, hogy mikor kezdett problémája lenni a testtömegével?

Öt évvel ezelőtt, amikor éppen síelni voltunk, három helyen is eltört a kezem (hüvelykujj, csukló és a könyök). Ettől kezdve nem tudtam tornázni, amit nagyon sajnáltam, mert a baleset előtt heti 2-3 alkalommal jártam edzőterembe. Amikor már egészségügyileg jobban voltam, kicsit lustább lettem és a kilók lassan kezdtek feljönni, majdnem 80 kg voltam.

Saját erejéből próbált megszabadulni a kilóktól?

Kipróbáltam sokfajta diétát, amelyek az elején beváltak, de a végén az összes leadott kiló visszajött, sőt volt, hogy több is feljött.

Ezért kereste fel a Naturhouse-t? Honnan szerzett rólunk tudomást?

Először egy bevásárlóközpontban megszólított egy fiatal hölgy, felajánlott egy ingyenes testtömeg mérést és egy konzultációt a Naturhouse táplálkozási tanácsadójával. Annyit tudtam csak a Naturehouse-ról, hogy természetes étrendkiegészítőkkel foglalkozik. Augusztus vége volt, amikor a súlyom megállt 79,7 kg-nál. Jana Jarosová a konzultációk során elmagyarázott nekem mindent, ami a fogyáshoz elengedhetetlenül szükséges, és azt mondta nekem, hogy ha betartom az általa összeállított étrendet, akkor segít a felszedett kilók leadásában. Úgy döntöttem, hogy teszek egy próbát, hátha sikerül.  Minden héten jártam testtömeg-, has-, és derek mérésre, és a táplálkozási tanácsadó mindig ajánlott nekem termékeket, hogy a fogyásom eredményesebb legyen. El kell mondanom, hogy már az első héten láthatók voltak az eredmények. Számítottam arra, hogy a fogyás nem megy majd könnyen, ezért mindig vártam, hogy mikor jön el az első kritikus pont, de nem jött el. Az étrend kiegyensúlyozott volt, nem volt éhségérzetem és eltűnt az édesség utáni vágyam. Az elejétől fogva egy kis mozgást is végeztem hosszú séták formájában és liftezés helyett gyalog jártam még a negyedik emeletre is.

Hogyan tudott lefogyni?

Jana vezetésével minden héten körülbelül 1 kg-ot fogytam. Leporoltam a szobabiciklimet és elkezdtem a TV előtt tornázni. Minél többet fogytam, annál jobban motivált, hogy mindent megtegyek azért, hogy elérjem az optimális súlyomat, a 61 kg-t. A férjem és a családom eleinte nem hitték, hogy le tudok fogyni, de elmondhatom, hogy a fogyás egyáltalán nem volt nehéz és nem éheztem, mert nagyon jó recepteket kaptam Janától. Megtanított a megfelelő élelmiszer-válogatásra, megismertem olyan alapanyagokat, amiket eddig nem használtam és amik annyira nem kalóriadúsak. Gyorsan elkészíthető ételeket főzhettem, amit nagyon értékeltem.

Volt, amikor úgy gondolta, hogy abbahagyja a diétát vagy a fogyást inkább feladja?

Természetesen voltak ilyen szituációk és volt, amikor bűnöztem, de azt hiszem ez normális. Viszont már nem ettem meg egy tábla csokoládét, csak egy kis darabot ettem belőle. Közeledett a karácsony és vele együtt az igazi próbatétel, de ellenálltam minden kísértésnek. Újra segített nekem Jana, aki megmutatta nekem, hogy hogyan lehet különböző diétás finomságokat készíteni, mint a tönköly- vagy rozslisztből készült édesség, a burgonyasaláta majonéz nélkül, a rántottponty más módon elkészítve, és így tovább.

Mik voltak a legnagyobb változtatások az Ön étrendjében?

Sokkal több zöldséget kezdtem el enni, nyersen és főtten is. Megtanultam pároló edényben főzni. Kihagytam az étrendemből a füstölt ételeket, megtanultam stevia-val ízesíteni és olyan élelmiszereket kezdtem el használni, amiket korábban nem.

Melyik termékeket kedvelte azok közül, amiket fogyasztott?

A legjobban a Fibroki rost ízlett nekem, ami a táplálkozás kiegészítője, búzakorpából készül, natúr joghurtba elkeverve fogyasztjuk. Nagyon ízletesek a kekszek is, sokféle ízben kipróbáltam és a Fibroki kétszersült is finom.

Elégedett jelenlegi testtömegével?

Öt hónap alatt elértem álmaim súlyát, 61 kg-ot, és nagyon elégedett vagyok. Az XL-es méretből M-es lett, az eredeti 97 cm-es derékméretből 74 cm lett. Fantasztikus, hogy még az én koromban is lehetséges a fogyás, mikor a metabolizmus már lelassul. Négy hónapja, hogy tartom a súlyom és remekül érzem magam. Nagy köszönettel tartozom a táplálkozási tanácsadóm, Janicce Jarosove felé, aki mindig segített nekem és útbaigazított a céljaim felé, és köszönet jár az egész Naturehouse-nak Ceskych Budejovicén, ahol a tanácsadók mindig mosolygósok és kedvesek.

A bemutatott eredmények az ügyfeleink egyéni eredményei. Nem garantált, hogy mások is ugyanezeket az eredményeket érik el.

Szeretne Ön is végre lefogyni? Látogassa meg a legközelebbi üzletet!

A legközelebbi üzlet keresése

Üzletek megjelenítése a térképen