Diétás levesek
	Borsókrémleves
- 350 g gyorsfagyasztott borsó
 - 1 ek. olívaolaj
 - vöröshagyma
 - egy gerezd fokhagyma
 - 450 ml csirkehúsleves
 - só
 - bors
 
Elkészítés:
Elkészítés:
A hagymát az olajon 3 percen keresztül, kis lángon pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és még 1 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a csirkehúslevest és felforraljuk. Hozzáadjuk a borsót és forrás után 2 percig forraljuk. A borsót áttörjük vagy leturmixoljuk, a levest megsózzuk és megborsozzuk.
Tápérték egy adagban: 298 kcal
- Fehérje: 20 %
 - Szénhidrát: 65 %
 - Zsír: 15 %
 
Recept letöltése
	Hideg leves
- 1 ek. kapor
 - 500 g natúr joghurt
 - só
 - 1 ek. olaj
 - 1/2 kígyóuborka
 - 2-3 gerezd fokhagyma
 
Elkészítés:
Az uborkát apró kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a többi hozzávalót. Felöntjük 150-200 ml vízzel és elkeverjük.
Recept letöltése
	Hamis pacalleves laskagombából
- 100 ml víz
 - 250 g laskagomba
 - 1 vöröshagyma
 - 1 ek. napraforgó- vagy repceolaj
 - 1 kk. őrölt kömény
 - 1 kk. őrölt csemegepaprika
 - 1/2 kk. majoranna
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 1 kisebb krumpli finomra reszelve
 
Elkészítés:
A laskagombát olajon enyhén megpirítjuk a hagymával, megszórjuk paprikával és köménnyel. Forró vízzel felöntjük, hozzáadjuk a krumplit. Puhára főzzük, fokhagymával és majorannával ízesítjük. Ha kevesebb vízzel főzi meg a levest, pörköltet készíthet belőle, amit körettel (hajdinával, rizzsel, stb.) találhat. Ideális akkor, ha fogyaszthat köretet és szívesen enne a húsnál könnyedebb ételt.
Recept letöltése